Stage lopen in Madrid

stage madrid

Top 10 redenen stage lopen in Madrid!

Naast het feit dat Madrid een prachtige stad is met mooie pleinen, musea, straten en lekker eten, is Madrid ook een hub voor ondernemers en innovatie. Je vindt er genoeg coworking spaces, incubators, accelerators en mensen die veel voor jou kunnen betekenen. Niet voor niks heeft Google een ‘campus’ geopend in Madrid (waar er 3 van zijn in Europa). Hier helpen mentoren van Google ondernemers, studenten en startups graag aan hun plannen. Hier komen onze top redenen om stage te lopen in Madrid!

1. Het leven!

In vergelijking met Europese steden zoals Londen en Parijs is het levensonderhoud in Madrid vrij laag. Uit eten gaan, openbaar vervoer en entertainment is betaalbaar voor Nederlandse begrippen. Voor studenten dus de ideale bestemming om stage te lopen!

stage lopen in madrid

2. Nooit uitgekeken

Er zijn genoeg dingen te doen en te zien in Madrid. Je zult waarschijnlijk maar een fractie ontdekken tijdens je stage. In je vrije tijd kun je de vele musea, parken, theaters, markten en shopping malls ontdekken. Ga elk weekend op stap met studenten en verken Madrid.

shoppen in madrid

3. Eten

Madrid staat bekend om haar taverna’s waar mensen heerlijke tapas eten en genieten van Spaanse wijnen. Omdat Madrid vrij internationaal is, zijn er ook genoeg andere keukens te ontdekken zoals Aziatisch en Amerikaans. Daarnaast past het perfect binnen een studentenbudget.

4. Het weer

De heetste maanden in Madrid zijn juli en augustus. Het kan dan zelfs 40 graden worden. In de wintermaanden is het afwisselend; het kan een paar dagen zonnig zijn en 15 graden, maar het kan ook sneeuwen. Met vele uren zon en een aangename temperatuur buiten deze maanden om is het heerlijk in Madrid.

5. Lopen en OV

Veel hoogtepunten in Madrid zijn prima te voet te doen. Gelukkig heeft Madrid een goed metrosysteem en de bussen en treinen zijn ook prima. Daarnaast is het nog goedkoop ook! Dagtripjes zijn zeker een aanrader.

6. Architectuur

Door de stad lopen en mooie gebouwen spotten is een verademing. Madrid heeft prachtige gebouwen, pleinen en paleizen. Houd je camera of telefoon dus gereed.

7. Street Art

Alhoewel Madrid niet erg bekend staat om haar street art zoals Londen, is het wel de moeite waard om een kijkje te nemen bij de street art plekken in Madrid zoals in Tabacalera.

spanje stage

8. Parken

Lekker picknicken in het weekend? Ga dan langs bij de vele parken in Madrid zoals Buen Retiro Park en geniet van het zonnetje!

9. Nightlife

Madrid houdt van een feestje! Het begint met een lekker drankje na het werk en voor je het weet ben je een paar uur later in een club beland. Er is genoeg keus voor iedereen; een gezellige pub, tapas bar of nachtclub. Bezoek zeker ook Plaza de Santa Ana, Malasaña en La Latina.

10. Vibe

Madrid heeft iets. Wat dat is? Dat moet je gewoon ervaren! Als je Madrid eenmaal hebt bezocht, word je verliefd op deze stad, de mensen en de sfeer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *