Stage lopen in Barcelona

stage barcelona

5 Redenen om stage te lopen in Barcelona

Met bijna 5 miljoen inwoners in de metropool Barcelona is het de tweede grootste stad van Spanje. Het toerisme in Barcelona gaat hard de laatste jaren, welke dan ook bekend staat om haar kunst, cultuur, architectuur en design. De startup-cultuur en het ondernemen geeft een boost aan de economie in Spanje. Het is een aantrekkelijke markt voor grote bedrijven, omdat veel Spaanse bedrijven ook actief zijn in Latijns-Amerika, waardoor zij een groter marktaandeel kunnen krijgen. Zo heeft Ebay in 2016 een bedrijf overgenomen voor 165 miljoen dollar.

Wij vroegen Marta, een echte Barcelonesa van HolaBarcelona.nl haar top 5 redenen om naar Barcelona te komen. 

1. Internationaal karakter

Barcelona is een moderne kosmopolitische stad waar miljoenen mensen uit alle landen wonen en werken. Kom je stage lopen in Barcelona, dan ben je echt niet helemaal in je eentje en kun je (zeker dankzij internet) snel in contact komen met andere expats en buitenlandse studenten die zich in dezelfde situatie bevinden. Studenten organiseren vaak feestjes en meet-ups waar je heen kunt gaan om nieuwe mensen te leren kennen. En mocht je stiekem toch weleens Nederland missen, dan kun je altijd nog even langs de HEMA-winkels en de Nederlandse supermarkt Super Lekker gaan voor wat lekkers of een bezoek brengen aan het Nederlandse café Bar Amsterdam in Barcelona.

2. De Mediterrane levensstijl

Eenmaal je in Barcelona woont en werkt, zal je snel in aanraking komen met de Spaanse gewoontes, werktijden en etenstijden. Probeer om je hier snel aan te passen en de Mediterrane levensstijl te omarmen: twee keer per dag warm eten, een siesta af en toe, en vooral genieten van je vrije tijd met je vrienden. Het zou allemaal heel gezond voor je zijn zeggen de experts! Bovendien is wonen in Barcelona echt een feestje: het is vaak mooi weer, je kunt lekker eten en shoppen, het uitgaansleven is waanzinnig en het aanbod aan leuke evenementen, feestjes en concerten is enorm. En omdat het strand om de hoek ligt, kun je ook nog eens lekker een duik in de zee nemen na een lange werkdag!
 
Tip: kijk op de site van HolaBarcelona.nl voor nog meer leuke tips over wat er te doen is in Barcelona.

3. Het lekkere eten

Eten is een heel belangrijke onderdeel van de Spaanse cultuur, niet gek dus dat je in Barcelona op bijna elke straat wel een restaurant of tapasbar kunt vinden. Het fijne aan Barcelona is dat je ook nog eens heel lekker én goedkoop kunt eten! Neem als voorbeeld de pintxosbarretjes aan het Carrer Blai, waar je voor €1 of €1,50 per stuk vol in kunt laden met pintxos (soort tapas uit het Baskenland, van een sneetje brood met een topping erop en met een prikje aan elkaar vast), de vele burgertenten zoals Bacoa waar je voor een schappelijke prijs een heerlijke gourmet burger kunt nuttigen, of de winkels van Nostrum, waar kant-en-klare maaltijden verkocht worden vanaf één euro! Daarnaast biedt bijna ieder restaurant doordeweeks een voordelig lunchmenu aan voor ongeveer €10 met voor-, hoofd-, en nagerecht. Dé manier om goed te eten tijdens de lunch voor niet al te veel!

Bacoa Barcelona

4. Het bruisende nachtleven

Als de nacht valt, gaan Barcelonezen de deur uit. Het maakt niet uit wat voor avond je wilt beleven en op wat voor dag van de week: Barcelona biedt vertier en vermaak voor iedereen iedere dag van de week. Van kleinschalige concerten tot stand-up comedy shows, flamenco optredens en muziekfestivals. Het bruisende uitgaansleven van Barcelona is vooral onder de jongeren een extra mooie reden om in Barcelona stage te gaan lopen. Zo kun je de lekkerste cocktails gaan nuttigen bij Bobby Gin, uitgaan tussen de rich and famous in het W Hotel (dat over meerdere bars en discotheken beschikt), of lekker uit je dak gaan in Sala Razzmatazz.

nachtleven barcelona

5. Mooie en rijke ervaring voor je toekomst

Stage lopen in het buitenland is goed voor je. Het opent je ogen, maakt je wijzer en bereid je voor op de toekomst. Stage lopen in Barcelona is daarnaast een buitengewone kans voor je om de stad van Gaudí te ervaren als een echte local. Je komt zo het beste in contact met zijn inwoners, de lokale cultuur en de taal, en leert al doende een hoop nieuwe dingen die je vast nog niet wist over Barcelona! Bovendien kun je tijdens je stage in Barcelona Spaans leren (of je Spaans verbeteren), dat de twee na meest gesproken taal ter wereld is!
 
Benieuwd naar welke bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden in Barcelona je tijdens je stage periode in Barcelona kunt ontdekken, raadpleeg de site van HolaBarcelona.nl, waar de local en stadskenner Marta Rubio je alle geheimen verklapt over dit bruisende stad!
gaudi barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *